In English
In English
TUOTTEET
Kauhat  Kauhat
Takakauha RB-sarja  RB-sarja

RB-Takakauhasarja

Hiekka-, lumi-, ja yleistakakauha turvalliseen ja helppoon lastaukseen

Nykyaikaisin suunnittelu- ja valmistusmenetelmin tehdyt ja kulutusta hyvin kestävät takakauhat, soveltuvat niin hiekalle, lumelle kuin yleiseen lastaukseen. Nostolaitesovitteisena ne soveltuvat kaikenlaisiin traktoreihin.

Isoveli RB220

RB160:n ja RB200:n lisäksi on saatavilla, sarjan tilavin, levein (220cm) sekä syvin (1033mm) RB220 - malli. Kauhan pohja on +2mm pikkuveljiään paksumpi (RB160 & RB200: 4mm, RB220: 6mm), mikä tukee itse kauhan rakennetta sekä lisää kulutuspintaa entisestään. Nämä poislukien, RB220:n ominaisuudet sekä laatu ovat samaa kuin sen pikkuveljillä.

OXSA SB-Sarja on suunniteltu ja valmistettu Suomessa
Katso RB-Takakauhavideo RB-esittelyvideo

Nykyaikainen suunnittelu ja valmistus

Takakauhat suunnitellaan nykyaikaisilla 3D-suunnitteluohjelmilla. Näillä ohjelmilla on jo suunnitteluvaiheessa voitu laskea ja tarkastella lujuuksia, optimoida jännityspisteitä sekä mahdollistettu ohutlevy mallintaminen. Tämän lisäksi kauhan suunnittelussa on otettu huomioon käyttäjiltä saatu palaute ja parannusehdotukset. Laadukkaasta valmistusketjusta kertoo myös osaltaan kauhojen CE – hyväksyntä.

Takakauhat RB-sarja: korvakot

Takakauhan korvakot hitsattu sisärunkoon

Korvakoiden lujuuden takaamiseksi RB-sarjan kauhoissa korvakot ovat kiinnitetty niin että ne eivät pelkästään ole kiinni takalevyssä vaan läpäisevät kauhan aina sisärunkoon asti. Korvakot ylettyvät myös pitkälle ulospäin mikä helpottaa kauhan kiinnittämistä työkoneeseen. Nostolaitekorvakoissa on vetovarrelle kolme ja työntövarrelle kaksi eri kiinnitysvaihtoehtoa jonka ansiosta takakauha soveltuu myös pienemmille traktoreille.

Takakauha RB-sarja: kartiorakenne

Kartiomainen kauhanmuoto helpottaa täyttöä ja tyhjennystä

Kauhan muoto on kartiomainen eli kauha levenee kohti kärkeä, jolloin kauhan täyttö ja tyhjennys on helppoa tiukoillakin maa-aineksilla. Edelleen kotelorakenteet on suunniteltu ja toteutettu siten etteivät ne hankaloita kauhan tehokasta käyttöä.

Takakauha RB-sarja: sarmays

Särmätyt muodot ja kotelot jäykistävät rakennetta

Särmätyt muodot luovat kauhalle entistä jäykemmän ja kevyemmän rakenteen. Ylä- ja alakotelot ovat myös särmättyjä jotka lujittavat rakennetta entisestään.

Takakauha RB-sarja: pikakiinnitys

Nopea, helppo ja turvallinen kippausmekanismi

Suoraan pitkän kippikahvan avulla tai kahvaan asetetulla narulla on helppoa ja turvallista kipata kauhan sisältö sen asennosta riippumatta. Kauhan tahaton kippaus on myös mahdollista estää erillisellä lukitustapilla.


Takakauha RB-sarja - lisävaruste: kampaterä

Lisävarusteena tieterä, patentoidulla säätömekanismilla.

RB-sarjan takakauhoihin on saatavana lisävarusteena kampaterä, jolla polanteen poisto ja nimismiehen kiharoiden tasoitus onnistuu vaivattomasti. Kampaterä on valmistettu kulutusta kestävästä HB 500 teräksestä ( samaa materiaalia käytetään mm. tiekarhun terissä ).

Terän säätömekanismi on suunniteltu niin, että vaikka terä saadaan muutettua työasentoon muutamassa minuutissa niin säätömekanismissa olevat epäkeskot varmistavat sen että terä pysyy säädetyllä korkeudella myös lujasti painatettaessa. Terän nopean säädön ansiosta voit poistaa esim. ajoväylälle jäätyneen polanteen ja nostaa sitten kampaterän ylös ja kasata irrotetun polanteen kauhalla pois ajoväylältä.

Katso polanneterän säätö Katso video terän laskemisesta ja nostamisesta

Lataa PDF Lataa esite

Tekniset tiedot

Takakauha RB-sarja - tekniset tiedot